понеделник, 18 юни 2012 г.

Гнусното усещане да се докоснеш до едно интервю

               
           
              Ако вие самият сте били на някой от протестите в защита на българска гора,то несъмнено сте краен екстремист,който желае тотален хаос,дезорганизация и повсеместно насилие по улиците на България. Е,може би все още не го знаете или не сте открили демона в себе си,но един самозабравил се журналист си позволи да го стори.


Питам се...Колко ли ниско е способен човек да падне само и единствено,защото му е заповядано да се държи по определен начин....?

                  Пиша тези редове не,защото очаквам някога да достигнат до г-жа Диана Найденова или до някой,свързан по какъвто и да било начин с така наречената ''национална'' медия БТВ. На коя нация? Честно казано дори да бъдат прочетени от нея или неин колега,по никакъв начин не биха повлияли. Сигурен съм,че ще бъдат разгледани като поредния анонимен коментар,който криел злоба,завист,ненавист и всякакви  подобни отвратителни качества често приписвани на българите като нация.
    Какво имам предвид с гореизписаното. Най-лесно е да го видите сами на този адрес : http://www.youtube.com/watch?v=4DzXEy1PKU4 Вероятно в следващите часове или дни този линк ще бъде изтри и невалиден,поради факта,че нарушава авторските права на BTV MEDIA GROUP. За съжаление тази медия по никакъв начин няма да отрази грубото нарушаване на журналистическата етика,добрия тон,доброто възпитание и адекватното телевизионно държание.
                  Поведението на водещата и отношението й спрямо Петко Цветко беше вулгарно,грозно и недостойно. Обвини го в неизвършени от него действия,принизи каузата и идеалите,в които вярва и не му даде възможност по никакъв начин да изкаже своите тези,идеи и позиции. Искам да напомня на уважаемата дама,че добрият журналист е този,който търси и задава неудобните въпроси,които карат госта да се изпоти,обърка и да се почуства несигурен,а не този,който грозно прекъсва,държи се надменно и с ясната цел огорчава своя събеседник и неговата кауза.


Колко ли струва да си водещ в BTV и каква ли е цената?

                  Моменти,в които тази жена,смятаща себе си за изключителен и незаменим журналист от най-високо равнище се открояваше с неподготвени тези,мисли и виждания са безброй. Мога да твърдя,че единствено доброто възпитание,културата и образованието на г-н Петко Цветков го спряха да слезе на едно толкова ниско и тинесто ниво на разговор. Радвам се,че не го стори!
                  Диана Найденова твърди,че той трябвало да се извини за действията на друг човек,който вероятно г-н Петко Цветков дори не познава,защото един от организаторите на протеста била организацията,в която членува. По нейната праволинейна логика следва,че ако на отредения за чистене ден от кампанията на BTV ''Да изчистим България" недай си Боже някое дете задуши друго с чувал за смет,раздаден от служители,наети от BTV и носещи техния знак,то телевизията  и в частност изпълнителният й директор трябва публично да се извини на цяла България за идеята си. В такъв случай обществото непрестанно щеше да бъде заливано от различни извинения за щяло и нещяло.

                  Според водещата,тъй като тя е домакин,тя определя ''началото и края на всеки въпрос и отговор''...Ето,дами и господа,как телевизията BTV защитава своето мото,че отразява всички гледни точки. В момента,в който гледната точка не допадне на водещата или режисьора на живото предаване,те моментално прекъсват събеседника си,задавайки му следващия въпрос без всякаква логична връзка  с предишния.

                  За всеки истински журналист и за всяка себеуважаваща се гилдия,това интервю би било изключително срамно петно,в което за пореден път се прокрадват елементарните опити за изкривяване на реалността,манипулация и прикриване на истините в българското общество. Сигурен съм,че мечтата на тази водеща,а и на много други е да убедят множеството българи,че младите хора,които са улицата са малоумни,агресивни,пияни и надрусани дегенерати,зад които стоят мощни икономически интереси. Аз видях красиви,уверени,силни личности,борещи се безкористно за идеите и мечтите си.Защитаващи нещата,в които вярват и обичат. Съжалявам тази медия,защото искрено не вярвам,че ще постигне целта си дори и с подобни интервюта,репортажи и нелепи порицания на хора,далеч по-честни,искрени и културни от самите тях. Не ще очернят и окалят така лесно светлите проблясъци в обществото ни!


Кратно,ясно,точно и изчерпателно 


                  Подобна истеричност и отчаяна злоба към спокоен и уравновесен човек,какъвто е   г-н Петко Цветков е признак единствено на постоянните неуспехи на тази корпорация да убедят гражданите,че младите хора в тази страна са престъпници,крадци и мошенци- те само мърлят България,теглят незаконни файлове,от които мнозина изкарвали по ''около 300 000 лева месечно''/ Боже,защо ли все има хора,които въртят черен бизнес с продажба на кокаин от Колумбия вместо да сформират набързо едно торент-сайтче и да трупат спокойно милионите си?! /,бият оператори и невинни репортери,затварят кръстовища,опълчват се на полицаи и най-общо казано рушат държавата. Не забравяйте колко прибързани и политически смъртни присъди са били подписвани в далечното и близкото минало единствено заради твърдението,че  обвиняемите са опасни за държавата?
                  Сигурен съм,че има още много неща да се изпишат по отношение на това ''интервю'',предаването и изобщо медията и съм сигурен,те ще се изпишат,ще се изговорят и ще се случат,но към момента не ми се иска повече дори секунда да се докосвам до тези хора и техните ''принципи'' и ''истини''.
                  Чувствам се омърсен,погнусен от всичко,което изрече и начинът,по който го изрече тази самозабравила се журналистка. Беше грозно и отвратително.

                  ''Истински се вижда само със сърцето,същественото е невидимо за очите" твърди Екзюпери. Тъжно е,че толкова хора силно са стиснали сърцето си,отваряйки широко очи за насладата от високите хонорари и награди... Помнете,че има и хора,които силно обичат и ще пазят малкото останало наследство на България. Личности,които бяха на над 40 протеста в София през последната половина година.


            Не се оставяйте да бъде манипулиране от различни мазни,разплути и грозни корпоративно подплатени агенти.

 България и българските гори не се продават на никого и на никаква цена!

5 коментара:

Анонимен каза...

Чудесна статия!

Анонимен каза...

Коментарът ти напълно се припокрива с моето лично мнение и наи-вече с мнението ми за тази жена. През цялото интервю тя се държи като детскоградинска учитилка опитваща се да избие комлексите си върху дете, на което НЕ СЕ ДАВА думата. Или пък като разпитваща от ДС... Ако трябва да бъда честна, на третата минута вече ми беше неудобно да гледам, и се чувствах засрамена от НЕЙНОТО държание... Но едва ли тя би го осъзнала...

valsodar каза...

Ясно и точно казано е.
Всеки един нормален човек, който може да мисли сам би те подкрепил.

Анонимен каза...

Жана : Рядко гледам Диана Найденова, но все улучвам нескопосани интервюта.На няколко пъти я засичам как се държи като прелъстителка, това че е нахална и устатна - ясно, че не й пука от нищо - също е ясно, но че не търпи различно мнение - просто професионално не й е позволено. Държи се като ментор, вменява истини и правди.В последното интервю направо си беше адвокат на правителството, но не се учудвам тя - цялата телевизия така се държи.

Анонимен каза...

ama tq tolkova elementaren i gupav 4ovek 4e prosto nqmam dumi , ponqkoga gledam interviutata i samo za da se 4udq kakvi glupavi i prozra4ni misli proti4at.i dnes tova deto ako protesa bil izbuhnal spontanno ne se li okazvalo 4e protestira6tite sa spontani i neorganizirani kato zakona ot parlamenta. mi mnogo qsno 4e ne ta samata definicq na proesta iziskva spontannost ,a tazi na parlamenta iziskva obmislqne obsujdane arpenie i tn . prosto nemoga da povqrvam 6to za ploska misul i glupav parlel e tova , napravo dori ne mi e sme6no a se 4udq kak tolkova glupav 4ovek moje da e reporter napravo bezgrabna4na misul

Публикуване на коментар