неделя, 17 юни 2012 г.

Изходи на Пловдив

           Пловдив е следващият град,който ще разгледаме в поредицата от статии,посветени на изходите на българските градове. Всички изходи се достигат лесно и бързо,без да има нужда от прекачване,ако сте в центъра на града

Изход за София


           Като за начало се качете на автобус 44,който може да вземете от ректората на Пловдивския университет,хотел Тримонциум,Военна болница и т.н. Качете се в посока ПУ Паисий Хилендарски.

Откъде да вземете автобус 44

           Трябва да слезете на спирка 'Захарен комбинат'. Оттам се върнете малко назад и тръгнете нагоре по бул. Васил Априлов. Най-добрият вариант е да стигнете до бензиностанция OMV и изоставените ЖП линии,заради които колите чувствително намаляват скоростта. Мястото е изключително добро по мое мнение.

Карта на изхода на София

Изход за Пазарджик

           Отново се качвате на автобус 44,само че в този случай слизате на последната спирка,която се казва ПУ Паисий Хилендарски. След това се връщате на шосето на бул. България и малко по-напред ще видите представителство на Хонда в Плодивд,където ще откриете приятно и удобно място за стопиране.

Изход за магистрала Тракия,Карлово,Калофер

           Качвате се на автобус номер 1,който може да вземете от спирката срещу хотел Тримонциум/ спирката се намира срещу Пощата/. С него,пътувайте до последната спирка. Повървете малко след нея и спокойно може да започнете да стопирате. Ако не пътувате до Карлово може да се качите за да стигнете поне до магистралата,ако желаете да отидете в София,Стара Загора,Бургас и т.н. 

Изход за Хасково,Турция

           За да стигнете края на града в тази посока,използвайте автобус Номер 19,който може да вземете от стадион Ботев,Военна Болница,Централна гара и т.н. Пътувайте с него в посока Домостроителен комбинат. Трябва да слезете именно на тази спирка,която е последна. Продължавате малко по-напред и си избирате място за стопиране. Има доста пространство и определено проблеми там не се очакват.
   Освен автобус номер 19,може да използвате и автобус номер 66,слизайки на последната спирка преди той да слезе от бул. Цариградско Шосе. Спирката се казва Завод 'УСПЕХ'...Отново продължавате по шосето и вдигате палец!

Изход за Кърджали,Смолян,Асеновград

           Най-удобно,лесно и бързо ще е ако се придвижите с автобус Номер 4,който може да хванете от същите спирки,които сме отбелязали на автобус 44. Единствената разлика е,че трябва да го хванете от обратната страна,т.е. откъм пощата,хотела и ректората. Пътувайки с автобуса трябва да слезете на спирката,която се нарича 'Мебелна къща'. Ако не сте сигурни за нея попитайте някой от пътниците,шофьорът или контрольорът. След като слезете,повървете съвсем малко и започнете да стопирате.

0 коментара:

Публикуване на коментар