вторник, 12 юни 2012 г.

Как да стигнем до изходите на София?

         

           Понякога именно незнанието на доста момчета и момичета как,де факто да стигнат до подходящо място,на което да вдигнат палец за стопиране ги отказва от идеята да пътуват именно по този начин. В тази статия ще разясня по какъв начин и с помощта,на които автобуси може да откриете най-подходящите местенце за стопиране около София.
Цената на единичен билет за еднократно пътуване е 1 лев,независимо за какъв тип транспорт става дума.

Изход за Бургас,Стара Загора,Пловдив,Автомагистрала Тракия.
           
             Започвам статия с разяснения именно за този маршрут,тъй като определено в България най-популярното движение на автостоп е именно по западно-източното протежение на страната и несъмнено е с посока Южно Черноморие.
             Как да стигнете до перфектното място? Най-удобният начин е да хванете автобус НОМЕР 5 с маршрут Ж.К Младост 1 - Село Долни Лозен. Спирката в Младост 1 е практическа на 10 метра от изхода на метростанция Младост 1. Единият вариант е да стигнете до спирката на 5-ца или с метрото или с автобус 111,ако сте от Овча Купел или друг югозападен квартал на столицата.
             След като вече сте се качила в автобуса той ще пътува сравнително доста,качвайки се на Цариградско шосе и това,за което трябва да следите е Представителството на PEUGEOT,което ще видите от дясната ви страна. Именно там трябва да слезете. Ако се притеснявате винаги може да попитате шофьора за него. На 20-ина метра след него има подходящо място за стопиране,но в случай,че не ви допадне може да продължите напред,докато откриете ''вашето местенце'' или стигайки до полицейската караулка,където колите чувствително намаляват скоростта.  Изходът е удобен,лесно достижим и чакането там изключително рядко е особено продължително.


 Спирката на автобус 5 спрямо метростанция Младост 1


Представителството на Пежо на Цариградско Шосе.



Изход за Сандански,Благоевград и Гърция

             Най-лесният вариант е да се качите на ТРАМВАЙ НОМЕР 5,което може да сторите от спирката на улица Лавеле зад Съдебната Палата.  С него ви предстои доста дълго пътуване,тъй се качвате от първата му спирка и трябва да слезете на последната... Хубавото,в случая е,че се изискват сериозни усилия да се объркат спирките =) .Крайната спирка се нарича Кв. Княжево и целият маршрут се изпълнява за около половин час. 


 Спирката на трамвай Номер 5 зад Съдебната Палата

             До скоро най-удобният автобус беше 58,но по някаква причина линията беше спряна от движение от  Столична Община. Вместо 58,трябва да се качите на автобус 59 като най-лесно ще ви е слизайки от трамвая да попитате за спирката му,която се намира съвсем близо.  Може да слезете във Владая на спирка Кметство Владая,до която пътуването е около 15 минути. след това се върнете малко назад и ще видите мястото,на което може да махате. Бихте могли да се качите и до караулката,но според мен не е препоръчителен вариант,имайки предвид наличието на полицаи и не особено широкото платно.

Изход за Северна България,Велико Търново,Ловеч др.

Качвате се на Трамвай Номер 22,който може да вземете от спирката при операта,на Васил Левски или Сан Стефано, Пътувайки с него трябва да стигнете  до спирка Площад Пирдоп,на която слизате и питате за спирката на Автобус НОМЕР 90,която е наблизо. С този автобус пътувате докато видите бензиностанция SHELL на околовръстното шосе. Спирката се намира малко след самата бензиностанция. Там има възможност за стопиране. 


   В случай,че пътувате за Северозападна България- Враца,Видин и т.н. ще ви е удобно някой да ви качи до разклона за Ботевград,откъдето да ви спре кола в тази посока.

Изход за Калотина,Сърбия и т.н.

Перфектният вариант е да използвате метрото слизайки на метростанция Сливница. След това трябва да хванете автобус 54,който върви по самия булевард Сливница. Най-добре попитайте за спирката на автобуса,която се намира изключително близо,макар да е показана и на картинка по-долу. Пътувайки с авт. 54 трябва да слезете веднага след като видите магазина на JUMBO. Още там може да започнете да стопирате. Стопирането до Калотина често е изключително бързо и може да се каже,че се чака малко повече единствено,ако ви свалят на с. Сливница или Драгоман,но отново не става въпрос за кой знае колко време


Карта на метростанциите и спирката на Автобус 54

0 коментара:

Публикуване на коментар